tirsdag den 15. februar 2022

Generationsskifte - Thomas er ny bådpladsansvarlig for Naturstyrelsen i Hald Sø´s Bådelaug

 Mandag den 14. februar kl. 15 blev bådelaugets klubhus, Humlehuset, ramme for et ganske særligt møde.

Kaj var denne eftermiddag, som så ofte tidligere, ankommet til klubhuset som den første. Han var fortsat bestyrelsesmedlem i foreningen, havde været mangeårig kasserer og i nu en halv menneskealder også stået for anvisningen af bådpladser i søen for Naturstyrelsen.

Gennem sit pligtopfyldende virke var der ikke mange eller meget, som Kaj ikke kendte til eller havde viden om. Tidligere havde han også nøjsommeligt plejet vandløbene, der løb til søen. Først med alle de andre vandplejere, og siden, som joviale tider forandrede sig, og det frivillige arbejde for de nye generationer var blevet afløst af hektiske arbejds- og udlevelsesliv, havde han gået også alene i det strømmende vand.

Nu var alderen begyndt at trykke mere end tidligere. Bentøjet var ikke, hvad det var engang. Det var blevet for svært at færdes langs den knoldede, knudrede og bløde søbred ved pladsanvisningerne og i opklaringsarbejderne langs bådepladsområderne. Han havde derfor valgt, at det var blevet tid til, at et overdragelsesmøde skulle finde sted. 

Og mødet havde han nu arrangeret. De indbudte var Steen, som var skovfoged og dermed chef for den lokale enhed, som det hed sig, Thomas, der var lærer og fremadrettet skulle stå for anvisningen af bådpladser, samt Thorbjørn, formanden.

Kaj tændte op i kakkelovnen i husets stuerum, og med lighteren tændte han også tre stearinlys på bordet, som de skulle sidde ved. Der var lavt til loftet i det gamle bindingsværkshus, som lå på et lille plateau i skovbrynet med udsigt til den vestlige ende af Bækkelund Bugt. Havde huset ikke heddet Humlehuset, på grund af den humle, som man dyrkede her i tidligere tider, så ville navnet Søglimt også have været passende. Bag og omkring huset lå skoven - og den lå der endnu.

Som ilden fik fat og knitrede, forlod Kaj klubhuset og gik over i skuret. På sin vej tilbage kom formanden rundt om hjørnet, og de to hilste på hinanden. De satte sig ind i stuen ved bordet og samtalte, indtil den kommende bådpladsansvarlige og skovfogeden ankom lidt efter.

Mødet var sat. Overdragelsen kunne finde sted.

Steen, Kaj og Thomas efter overdragelsen.


Tak, Kaj

Velkommen, Thomas


- og Steen har meddelt, at ventetiden på en bådplads i Hald Sø er blevet nedbragt til 6 år.


Kaj har hermed overdraget ansvarsområdet med anvisningen af bådpladser i Hald Sø til yngre kræfter, men er fortsat bådansvarlig for foreningsbådene.