tirsdag den 14. september 2021

Naturens Dag

 Søndagens arrangement for naturen tog sit udgangspunkt på pladsen ved Naturskolen ved Hald. Efter en regnvåd og stille formiddag kom solen frem og med den flere gæster. Dagen blev oplysende for de besøgende med både aktiviteter som fiskeri og roning, ligesom der blev fortalt om Hald Sø´s Bådelaugs store arbejde med naturpleje.

Bådelauget var blandt andet at finde ved bådebroen nedenfor haven ved hovedgården. Her var Naturskolens fiskestænger blevet rigget til med prop og orm. Med kyndig vejledning fra bådfolkene blev en del ivrige lystfiskere til på denne dag - og de fleste fangede fisk.

Aborren er landet efter en forrygende fight og kan nu stolt vises frem.

Både foreningens og hovedgårdens både var gjort klar til naturgængere, som måtte ønske sig en tur på søen. Man kunne vælge at ro selv eller få en roer og guide med.

Der var gang i robådene. Her er det en guidet tur.

Som noget nyt i år var foreningens klubhus, Humlehuset, åbent for offentligheden. Mere end sytten gæster fandt vej til idyllen trods den lidt afsides beliggenhed i skovbrynet.

Det gamle bådelaugsskilt pryder stadig husvæggen.

I klubhuset kunne besøgende høre om naturgenopretningen og få fortællinger fra tidligere dage - fra de som var der selv. Imens blev der serveret røget ørred.


En særlig tak til Rindsholm Dambrug for at donere ørrederne til Naturens Dag.


På dagen kom der også nye medlemmer til foreningen: Husk at foreningens klubhus er til for alle medlemmer af bådelauget og kan benyttes dagligt. Hvis I ønsker at benytte det til et arrangement, så ring blot til Hans, der er klubhusansvarlig, for at se om huset er ledigt. Ingen overnatning. 

Endnu et par indtryk fra Naturens Dag:

Musik fra jægernes horn blæste dagen i gang klokken ti på fornemmeste vis. 

Teltet på pladsen ved Naturskolen.

Endnu en fisk kommer på land. Nogle kunne ikke få nok...

Som en krølle på beretningen fra i søndags fortælles om et drægtigt får, der løb forvirret rundt på vejen mellem bilerne. Bådfolk måtte handle resolut og fangede derfor denne dag både fisk og får.

Efter løb, fagter og lidt råben var fru Får snart i sikkerhed i flokken påny.


Hvis du/I ønsker at støtte bådelaugets indsatser for naturen; vandløbsplejen og dialogen om bibeholdelsen af den naturlige natur i og omkring Hald Sø, kan du støtte op om den gode sag for kun 75,- om året (+5,- i gebyr ved betaling med MobilePay). 

Tænker du, at det er noget for dig?

Tag kontakt til kasserer Jens Mathiassen på 52 177 167.


Du kan kontakte bestyrelsen på baadelaughaldsoe@gmail.com