søndag den 19. februar 2023

Den endelige status på optællingen af gydebanker for opgangsåret 2022/23 til indføring i 2023

 Dagens optælling i sidste omgang af 2. officielle optællingsrunde tog optællerne til Mostgård Bæk og Kapeldalen.

Nedre Mostgård Bæk:

Her fandt optællerne yderligere en enkelt gydebanke.

Kapeldalen Bæk:

Her så optællerne ingen tegn på gydning, og ingen gyderbanker blev logget.

Den endelige status:

I år bærer Dollerup Bæk-systemet og Mostgård Bæk opgangen af den sølevende ørredform i Hald Sø mellem sig - på nær en enkelt logget gydebanke i Gjelbækken.

103 gydebanker er blevet GPS-logget til indskrivning 2023 i gydebankestatistikken for opgangen i optællingsåret 2022/23, som kan ses her på siden i højremenuen. Det er 5 gydebanker mindre end sidste år.

Det betyder også, at søørredbestanden i Hald Sø fortsat vurderes skrøbelig over for påvirkninger. Vi har med andre ord brug for alle fisk på bankerne også i de kommende år.

Hald Sø's Bådelaug opfordrer derfor alle lystfiskere til skånsomt og korrekt at genudsætte søørreder fanget i Hald Sø. Fiskeri med modhageløse kroge og at ørreden ikke forlader vandet, hjælper på dette. Al brug af elmotor, lovlig og ulovlig, på Hald Sø frarådes, da dette vurderes at øge fiskeriet efter og stresset på ørredbestanden yderligere.

Vores indsatser i vandplejen virker, der synes at være i det mindste en lille forbedring at spore, men vi er ikke i nærheden af målet endnu...


Vandplejen har altid brug for frivillige.

Vil du være med til at gøre en forskel for naturen ved Hald Sø?

Kontakt bådelaugets vandplejeansvarlige Thorkild Grundell på 60 88 55 23 - det er hyggeligt, og man er med, som det passer ind i ens hverdag.

2023 byder på flere spændende vandplejeprojekter i Hald Sø's Bådelaug, der skal være medvirkende til at få den trængte ørredbestand i fremgang.