mandag den 13. februar 2023

Nyt fra vandplejen og den igangværende 2. optællingsrunde af gydebanker

 Anden optællingsrunde af gydebanker i tilløbene til Hald Sø er i gang. Her følger en foreløbig status.


Bækkelund Møllebæk (Krobækken):

Der er endnu ikke blevet logget nogle gydebanker i Krobækken i år. Der kan være tegn på gravning, men det er usikkert, og der er ingen tydelig gydebanke at se. Sidste år havde vi ellers et par fine små fiskereder lige nedstrøms rørunderføringen ved Ravnsbjergvej.


Gjelbækken:

Antallet af registrerede gydninger i Gjelbækken har været nedadgående de seneste år - og i år er ingen undtagelse. Tilbage i midthalvfemserne leverede vandløbet over halvtreds registrerede gydninger igennem et par år. Mindre kan selvfølgelig sagtens gøre det, men sidste års fire GPS-loggede gydebanker afløses i år af blot en enkelt logget gydebanke.


Bådelauget har på nuværende tidspunkt to ansøgninger i høring til vandløbspleje af både Gjelbækken og Krobækken, blandt andet med udlægning af gydegrus.


Øvre Mostgård Bæk

Anden optællingsrunde har ikke givet flere gydebanker i Mostgård Bæks øvre løb fra Vejlevej til mølledam.


Dollerup Bæk-systemet

Der er tilkommet yderligere to rigtig pæne gydebanker i øvre Dollerup Bæk opstrøms mølledammen, ligesom der i Dollerup Møllebæk er logget yderligere en fin gydebanke.


En foreløbig status ligger derfor på nu 102 GPS-loggede gydebanker. Bådelauget mangler fortsat at tælle i nogle tilløb. Det bliver spændende...


Gydebanke langt oppe i Dollerup Bæk-systemet.

For deltagelse i optælling af gydebanker på søndag fra kl. 9-12, ring/skriv til Thorkild på 60 88 55 23. Sandwich og drikkelse til alle tilmeldte. Kom som du er - og gerne i et par gummistøvler eller waders.